Nedrivning af bærende væg

Date Added: April 20, 2013

Author: Rodein Al-Hadid

Det er blevet almindeligt når man er i gang med at renovere sin bolig at ombygge lejligheden eller huset, således at man ændre rummens funktionalitet, og derfor opstår der et behov for nedrivning af vægge.

Det første spørgsmål man stiller sig selv når der er en væg som ønskes fjernet er er væggen bærende eller er den ikke bærende?

Defintion af bærende vægge:

Bærende vægge er vægge i tungtmateriale som mursten eller beton eller i let materiale som stål og træ. Bærende vægge understøtter ovenliggende konstruktioner og derfor hvis man fjerner væggen vil der forekomme svigt og kollaps i konstruktionen. Det er derfor meget vigtigt at væggen bliver undersøgt at et ingeniørfirma, så de kan vurdere om væggen er bærende eller ikke bærende.

Hvis væggen ikke er bærende kan nedrivningen af væggen påbegyndes uden problemer.

Er væggen bærende skal man kontakte et rådgivende ingeniørfirma som skal udarbejde http://art-tek.dk/statiske-beregninger“> statiske beregninger , konstruktionstegninger og anvisning til midlertidig afstivning.

Inden http://art-tek.dk/nedrivning-af-baerende-vaeg“> nedrivning af bærende vægge påbegyndes skal der indhentes byggetilladelse fra kommunen. Det er vigtigt at understrege, at arbejdet med nedrivning af den bærende væg skal foretages omhyggeligt, således at den midlertidig afstivning skal monteres af erfaren håndværker. En eventuel fejlmontering af midlertidig afstivning kan fremprovorkere revner i hele ejendommen og i værste fald svigt i konstruktionen.

Det kan stærkt anbefales, at ingeniørfirmaet som har udarbejdet de statiske beregninger fører tilsyn med projektet, således at de har ansvar for at hele projektet forløber uden problemer for bygherren.

Har I spørgsmål til hvordan man kan fjerne en bærende er I velkommen til at kontakte ingeniørfirmaet Art-tek.