Det kan være fornuftigt, at købe bolig på tvangsauktion

Date Added: October 21, 2011

Author: Anders Bartensen

For mange kan det være en fordel at se på, om det vil være værd at købe ny bolig på tvangsauktion, idet der muligvis kan spares en del penge. Et hus er som oftest dyrt, set i forhold til den enkeltes indkomst, og det kan derfor ofte betale sig at tænke sig om en ekstra gang, inden der indgås en handel. En sådan beslutning kan jo have en væsentlig betydning for de flestes privatøkonomi.

Boligens pris, størrelse og placering, rent geografisk, er for de flestes vedkommende meget relevant. Derfor bør det vurderes, om det kan være en god idé at købe bolig via tvangsauktioner. I hvert fald bør det være en overvejelse blandt mange. Prisen er nok vigtig, men oftes købes en bolig ikke blot på baggrund af dette, selvom købssummen har meget høj relevans, fordi man er bundet af økonomiske begrænsninger.

Et landsdækkende overblik over danske tvangsauktioner kan f.eks. findes på www.boligmap.dk, hvor denne form for auktion blandt andet er fremhævet på forsiden, ligesom man kan filtrere sin søgning på kortet. Uanset hvilken købsform, man benytter, så kan køb af professionel rådgivning ofte betale sig, og det er ikke kun ejendomsmæglere, som tilbyder sådan en service. Dette kan lige så vel være boligadvokater.

Denne introduktion har muligvis inspireret til at overveje, om denne købsform bør indgå i de samlede overvejelser, som en option, når der søges ny bolig.