Gode råd til køb af alufælge

Date Added: November 1, 2010

Author: Louise Hansen

Leder du efter nye alufælge? Så er der et par ting, som er værd at tage i betragtning før du går ud og investerer.

Sørg for, at fælgen er godkendt af eksempelvis TÜV eller en anden europæisk godkendelsesinstans. En TÜV-godkendelse er ikke blot en garanti for, at den pågældende fælg passer til bilen. Den tyske godkendelsesinstans tester nemlig også fælgen med hensyn til styrke og levetid.

Garantier i forbindelse med køb af alufælge bør omfatte såvel holdbarhed, overflade og supplering. Det er blevet almindeligt at yde 24 måneders garanti på alufælgen samt 24 måneders garanti mod fejl i overfladen. Suppleringsgaranti er ikke noget alle tilbyder, men man bør undersøge om det er noget man kan få med i købet.

Bed forhandleren garantere, at fælgen passer til bilen, så du har en garanti for at alufælgene opfylder de krav, der stilles af de danske myndigheder, for at bilen fortsat er lovlig.

alufælge bør renses og afvaskes jævnligt, da især bremsestøv ved forhjulene kan danne skjolder i overfladen.

Når man køber alufælge kommer man ud for en lang række tekniske begreber, som kun de færreste kender. Derfor er det en god ide at tale med dit nærmeste dækcenter og høre om de har nogle gode råd i forbindelse med købsprocessen.

God fornøjelse