Børnene elsker efterårsferie i Berlin

Date Added: October 30, 2010

Author: Jone O

Normal 0 19 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Børn ville vælge Berlin. Hvis de mindste skulle vælge efterårsferiens udflugtsmål, er der god sandsynlighed for, at rejsen ville gå til Tysklands hovedstad. Og så er det heldigt, at de ikke skal sidde meget mere end 5 timer på bagsædet, når man kører fra Danmark.

Når man er kommet frem og har indrettet sig på et af de mange børnevenlige hoteller i Berlin, får man hurtigt travlt med at nå alle de ting, børnene gerne vil prøve. Det kan være en god ide at købe et såkaldt Berlin WelcomeCard, der giver en hel række fordele, bl.a. kan en voksen og tre børn køre gratis inden for byens grænser med tog, sporvogn og bus, og desuden giver det 50 % rabat til flere museer og seværdigheder.
Den største børneklassiker er zoologisk have (Zoologischer Garten Berlin), der har eksisteret siden 1844, og som derfor også kan have historisk interesse for de voksne. Under anden verdenskrig blev haven bombet, og kun 91 ud af de 3715 dyr overlevede. Ved slutningen af krigen blev parken brugt som et fort mod de russiske styrker i byen. Det er en god ide at lægge sit besøg på en dag med solskin, da børnene formentlig vil blive svære at få væk fra den store legeplads, man finder midt i parken. Mod yderligere gebyrer kan man også besøge havens akvarium, som med sine 9000 forskellige dyr kan prale af den største marinbiologiske diversitet i verden.

Det er måske ikke nogen turistattraktion, men bevæger man sig op på Prenzlauer Berg, får man måske en ide om, hvorfor stedet har den højeste fødselsrate i Europa. Området er mere end rigt på grønne områder og store legepladser, og det siges, at den urbane planlægning gør børnene lige så trendy som deres forældre.

Man kan næsten bruge en hel dag på Teknisk Museum i Kreuzberg, der er spækket med tog, fly og skibe. Præsentationen er moderne, og børnene elsker, at de må røre og trykke på det meste. Også de voksne vil finde spændende ting, som fx jordskælvssimulatoren og det nærliggende Eksperimentarium, hvor der er mere end 250 eksperimenter, som ikke kun er for børn.

Tæt på det store Park Inn-hotel i Berlin, ved Alexanderplatz, står det 207 meter høje fjernsynstårn, som altid imponerer de mindste. Det 360 graders udsyn over hele byen er dog så populært, at det er en god ide at bestille billetter på nettet i forvejen.

En anden sikker vinder er byens naturhistoriske museum, som giver højt tag over hovedet til verdens største dinosaurskelet. Stedet har også en stor fossilsamling, en samling af udstoppede dyr og en mindre planetarieudstilling, hvor man kan opleve Big Bang tilbagelænet i de polstrede møbler.

Af andre højdepunkter kan nævnes børnemuseet Labyrinten, som nok mest er til de mindste, det ægyptiske museum for de lidt større, og Legoland Berlin for alle aldre. Berlin er alle børns by.