En rejse til Østrigs blomstrende hovedstad

Date Added: May 27, 2009

Author: PiaLarsen

Wien er en herlig lille storby som er så meget mere end du forventer. Gamle mestre og scenekunst, kejserlige pragtbygninger og levende arkitektur, moderne livsstil, klassisk musikkultur, trendy natteliv og traditionelle caféer hvor du kan nyde en Sachertorter, verdens bedste chokolade med flødeskum og Apfelstrudel. Og turen til Wien er ikke nødvendigvis dyr, der findes mange billige rejser til og mange billige hoteller i den ofte overset hovedstad.

WIEN’S PARKER OG HAVER
Ved en gåtur gennem byens parker og haver, overvældes du af alt det grønne og al den utrolige blomsterpragt. Uanset om du vælger parkerne ved slottet Schönbrunn eller Belvedere, Prater, dyreparkerne Lainz eller Schönbrunn eller besøger Wienerwald, vil enge, skove og blomster byde på en skøn afveksling gennem den gamle bydel.

WIENS MUSIK OG NATTELIV
Utallige diskotek og værtshuse er dukket op, og i høj grad værd at opleve. Flex ved Donaukanalen er Wiens mest nutidige sted og er med punkhistorie og betonbelagt subwoofer stedet du går til hvis du er til techno, house og indie.  Er du derimod mere til jazz bør du tage en tur på Porgy & Bess hvor den unge og vilde jazzkreds holder til. Er det derimod den Klassisk musik, teater og dans du søger, tilbyder Wiener Festwochen hvert år mellem maj og juni en festival, hvor berømte kunstnere fra hele verden, præsentere produktioner af spændende klassisk barok med moderne dans og komisk teater.

WIEN OG GOURMET
Wien kan prale af en af verdens mest kendte kulinariske traditioner. En alsidig men stadig harmonisk række retter afspejler byens blanding af nationaliteter og fødevarer kulturer igennem århundreder, og inspirerer besøgende fra hele verden.  Her er et lille eksempel på restauranter Wien har at byde på.
Achilleus:
Har i 35 år forkælet sine gæster i den gamle bydel med hjemmelavet brød, lækkert mezedaki (forretter), sammen med en lang rækker Græske og middelhavs retter.
Indochine 21:
Her bliver du transporteret til det 21 århundrede Indokina, og denne ofte ukendte verden af et fransk vietnamesiske køkken. Med friske krydderurter, supper, fisk, skaldyr, sprøde grøntsager, ris og eksotiske frugter holde de løftet om en ny kulinarisk oplevelse.
Unkai:
Gault Millau tildelte denne traditionelle al Japansk restaurant to “Toques”. Specialiteter som sushi, sashimi og teppanyaki vil forkæle din gane, mens oprindelig japanske indretning og miljø, komplet med Saksesystemer nedskæringer, japanske tekstiler og traditionelle tæpper vil fryde øjet.