Ferie i Kroatien

Date Added: September 30, 2009

Author: christian

Traditionelt har Kroatien ikke været en typisk charterdestination for danskere, men stadig flere af os vælger at tage på charterrejse til Kroatien.

Kroatiens popularitet er vokset blandt ferieglade danskere og er et land mange danskere har forelsket sig i. Med det krystalblå vand, romantiske middelalderbyer og en venlig befolkning er det umuligt ikke at blive charmeret.
Der findes mange pakkerejser at vælge imellem når du skal på ferie, men vælger du at ligge ferien til Kroatien, vil ferien nok blive vellykket uanset hvor i landet du vælger at rejse.

Rivieraen i Makarska
Kroatien er kendt for sin lange kystlinje og langs rivieraen i Makarska finder du badebyerne liggende på rad og række som perler på en snor. Her kan du nyde de varme sommerdage ved det azurblå vand, eller finde forfriskning og skygge ved en af de mange restauranter, mens du nyder udsigten udover Adriaterhavet.

Markarska er den største by langs kysten, og har fået navnet Markarskas Rivieraen. Men der findes mange flere steder at besøge hvis du ligger turen til rivieraen. Her kan bl.a. nævnes øen Brac, som du kan komme til med færge fra havnen Makarska.

Kroatiens næst største by
Den næst største by i Kroatien er Split.  Til trods for at byen ikke er så stor, så findes der utallige ting at se og opleve. Du kan dase og nyde dagen på stranden for så senere at gå på opdagelse og udforske byens historiske skatte.
Split er en 1700 år gammel by, hvor der i dag findes et herligt miks af det urbane og det kulturelle.
Side om side med nogle af byens vigtigste historiske bygninger finder du moderne caféer og restauranter hvor unge træffes og nyder livet.

Stemningsfulde middelalderlandsbyer
Øen Hvar er en af de større øer langs kystlinjen, og er en utrolig smuk ø med frodig natur. Øen er den mest solrige ø langs kysten.
På Hvar kan du udforske middelalderarkitekturen samtidig med billig shopping. Du kan nyde de kulinariske glæder på en af de mange restauranter på øen. En traditionel ret fra Hvar, der bør prøves på ferien til Kroatien, er ”Gregada” der består af fisk og kartofler. Nyd maden på den traditionelle måde ved kun at benytte ske.

Det dejlige ved at rejse til Kroatien er at der findes så meget at opleve og se, udover bare at sole sig på stranden. Efter en rejse til Kroatien kan man komme hjem med både en fin brun farve og med mange kulturelle impulser.

Forfatter
Christian skriver og distribuere artikler for et digitalt markedsføringsbureau med kunder i flere forskellige brancher. Artiklerne der distribueres skal kun bruges som information. Læsere bør altid undersøge informationen og ikke gennemføre handlinger kun på baggrund af artiklen.