London er skandinavernes favorit

Date Added: July 30, 2010

Author: L Larsen

Danskerne rejser på første klasse

Når danskere tager på ferie, så ønsker vi virkelig at forkæle os selv. Det viser tallene i en ny analyse fra verdens største online-rejsebureau Expedia. Samtidig er der meget der tyder på, at vi er blevet bedre til at finde de gode hoteller til den rigtige pris :

“Det er interessant at se, at 49 pct. af de mange tusinde overnatninger, vi har kigget på, sker på hoteller med mere end tre stjerner. Det viser, at mange af os ønsker det bedste for os selv og vores nærmeste, når vi rejser på ferie. Men danskerne er prisbevidste, når de rejser, så det betyder ikke nødvendigvis, at vi har den store pung fremme, når vi rejser til udlandet. Den kan også være et udtryk for, at de rejsende er blevet bedre til at finde de gode hoteller til den rigtige pris,” siger David Bækholm, talsmand for Expedia.dk.

Og der er mange måder at få eksempelvis et 4- eller 5-stjernet hotel til en yderst fornuftig pris:

“Booker man eksempelvis sit fly sammen med hotel eller bil som en samlet pakke, er der ofte meget at spare, og man kan derfor tillade sig at vælge et ekstra lækkert hotel. Derudover kan man, hvis man skal på en forlænget weekend, gå efter hoteller i businessdistrikterne, der ofte har lavere priser i weekender, hvor der er færre forretningsrejsende. Ligesom man i almindelighed kan gå efter hoteller, der ikke ligger midt i centrum men måske lidt længere væk. På den måde kan man få en fire- eller femstjernet ferie til prisen for en trestjernet,” siger David Bækholm.

På Expedia.dk er besparelsen på hotelbookingen op til 40 procent, hvis man booker sin rejse samlet. Det kan lade sig gøre, fordi Expedia via sin position som verdens største online-rejsebureau opnår meget fordelagtige aftaler med mere end 110.000 hoteller – fra Bed&Breakfast til femstjernede luksushoteller – og mere end 450 flyselskaber i hele verden. Især storbyrejser er populære hos expedia.dk’s mange brugere, hvor kombinerede rejser med fly og hotel til Berlin, London, Prag og Stockholm er blandt de mest søgte.

For mere information og kontakt til David Bækholm:

Expedias danske pressekontor v/Frej Elbæk eller Morten Lintrup på tlf. +45 33 13 05 25

Fakta:

Expedias har analyseret på de faktiske bookinger for danske overnatninger i udlandet de seneste 6 måneder.

  • 49 procent overnattede på et hotel med mere end tre stjerner.
  • 33 procent overnattede på et firestjernet hotel.
  • 32 procent overnattede på et trestjernet hotel.
  • 15 procent overnattede på et to stjernet hotel, eller derunder.

Om Expedia:
Expedia er verdens største online-rejsebureau og udbyder enkle og overskuelige rejser og rejserelaterede ydelser til nærmest alle kontinenter og mere end 110.000 hoteller, hundredvis af flyselskaber, biludlejningsfirmaer og destinations bestemte servicepartnere.

Expedia.dk giver danske rejsende mulighed for at bestille praktisktalt alle tænkelige alle ferier et og samme sted, med adgang til de ovennævnte tjenester. Expedia.dk har danske kundesupport alle ugens syv dage fra 08.00 til 22.00 og 09.00 til 22.00 i weekenderne.

Få adgang til vores database:

Som verdens største online-rejsebureau med tusindvis af solgte rejser dagligt har vi adgang til en af de mest detaljerede databaser i verden på forbrugernes rejseadfærd. Hvis du som journalist eller medier vil have specifik viden til et emne du eller I er ved at skrive om, så tøv ikke med, så kontakt os.