Forkælelsesophold på Kongenshus Kro & Hotel

Date Added: October 8, 2010

Author: Lars Weis

Kongenshus Kro & Hotel ligger i Daugbjerg ved Viborg midt i Kongenshus Mindepark – et af Danmarks største fredede hedearealer. En idyllisk smuk beliggenhed for afslapning og fordybelse, næret af et raffineret køkken og en entusiastisk værtinde med et tårnhøjt energiniveau og en passion for god mad, økologi og bæredygtighed. Det har givet bonus i form af fine anmeldelser, masser af selskaber og en nominering til Årets Bedste Bo & Spis Adresse i 2009 og 2010.

Kongenshus Kro & Hotel er en historisk bygning med liv og sjæl midt i Kongenshus Mindepark. Mindeparken er et 1.200 m2 stort hedeareal (Danmarks største), som siden 1953 har fungeret som et levende naturmuseum til minde om hedens opdyrkere. Den sandfarvede bygning er fra 1800-tallet og var en ganske almindelig landevejskro midt på den jyske hede, før Pernille Rasmussen kom til som indehaver i 2006 i en alder af bare 29 år. Med sig havde hun en uddannelse som kok og tjener og erfaring fra både ind- og udland. Hun har blandt andet været fiskekok i Skagen, dessertkok i Rom og den første kvinde, der fik lov til at gå i køkkenet på en tostjernet Michelin-restaurant på Mallorca. Også Henne Kirkeby Kro, Kroghs Fiskerestaurant og Restaurant Piaf i Silkeborg har været med til at give den solide ballast, der gjorde at Pernille allerede i 2004 blev selvstændig med gourmetrestauranten ”Prinsessen og Hendes krigere” i Herning. En succesfuld satsning, der satte gang i større drømme, så da muligheden bød sig for at springe ud i Kongenshus Kro & Hotel, slog den energiske iværksætter til. Og hun har siden arbejdet med det erklærede mål at sætte den jyske kro langt fra alfarvej på det gastronomiske landkort via bæredygtighed og dyrevelfærd samt ærlighed og respekt for naturen. Gastronomi med hjerte og holdning er konceptet, uanset om selskabet tæller to eller 155 gæster. Økologi og slowfood er nøgleord – årstidens bedste råvarer kombineret med en dyb respekt for det enkle køkken og en ægte kærlighed til mad, vin og gæstgiveri i ordets bedste forstand. Både når det gælder det klassiske danske landkøkken og den mere kreative og moderne gourmetgenre. Det omkringliggende hedelandskab er en daglig inspiration, og bær fra heden, svampe, krydderurter og spiselige blomster indgår ofte i restaurantens menuer. Ligesom lokale råvarer og producenter er de foretrukne leverandører til køkkenet.

Vil du vågne op til synet af den jyske hede i sæsonklæder og måske få et glimt af nordens største fåreflok, der også nyder livet i mindeparken, har Kongenshus Kro & Hotel syv dobbeltværelser og en suite til rådighed hvis du ønsker at overnatte. Som resten af hotellet er værelserne indrettet stilrent i en lys, nordisk og minimalistisk stil – selv tapeterne er sine steder delvis økologiske og resten fra Ralph Lauren. Naturen bringes inden for i form af skind og læder, anbragt poetisk rigtige steder, og masser af lys. Og så er det selvfølgelig ikke kun om aftenen, at der er god mad på bordet. Kongenshus Kro & Hotel er kendt for sin dejlige morgenmad, hvor alt naturligvis er lavet på stedet. Lige fra det friske surdejsbrød til hjemmelavede marmelader. Sidstnævnte sælger Pernille også under navnet ”Pernilles Rødder” – og lækkerierne kan købes med hjem i hotellets butik sammen med honning, chokolade og andre udvalgte delikatesser.

Næste gang du er i Midtjylland, vil vi anbefale dig at tage en tur forbi Kongenshus Kro & Hotel for en rigtig god madoplevelse.

Om EatCard EatCard er et rabatkort for alle med kærlighed til gastronomi, gourmet, delikatesser, superkvalitet, kokkekunst, lækkerier og gode madoplevelser. EatCard giver 10 % rabat på hele regningen på de bedste restauranter og kroer i ind- og udland. Med et EatCard får du også rabat og særtilbud på overnatning og ophold på slotte, badehoteller, kroer og hoteller i Danmark og Skåne. Udover de normale rabatordninger vil du med et EatCard få adgang til EatCard extra. EatCard Extra er tilbud på gourmet-arrangementer og gode madoplevelser, hvor du får rabat og extra forkælelse. Læs mere om EatCard og EatCard Extra på www.eatcard.dk.