Danske børn er velberejste

Date Added: June 18, 2009

Author: Hotels.com

– Børn rejser meget mere end deres forældre gjorde, da de var børn

Nutidens børn er langt mere berejste end deres forældre var, da de var børn. Kun 2 pct. af de danske børn under 16 år har ikke været uden for Danmarks grænser, mens dette gjaldt for hver tiende fra deres forældres generation, da de var børn. Selvom turen med børnene primært går til europæiske lande, har hvert tredje barn i dag været i Asien inden deres 16 års fødselsdag. Det viser en ny undersøgelse fra Hotels.com.

Nutidens børn har rejst i næsten dobbelt så mange lande end deres forældre, da de var børn. Hotel-bookingportalen Hotels.com har spurgt 1667 danskere om, hvor berejste de selv og deres børn er.

Børn rejser mere end deres forældre gjorde
De danske børn får i dag set det meste af verden. I gennemsnit har børnene været i 7 forskellige lande, inden de fylder 16 år, mens deres forældre i gennemsnit kun fik besøgt 4 lande inden deres 16 års fødselsdag.
Kun 2 pct. af børnene har ikke været uden for Danmarks grænser, mens dette gjaldt for hver tiende (10 pct.) voksne dansker, dengang de var børn. Mange har dog siden taget revanche og har som unge og voksne rejst mere.

”Undersøgelsen viser, at backpacker-generationen videregiver rejselysten til deres børn. Og på trods af nedskæringer på andre områder, ser danskerne ikke bare deres ferier som luksusgode, men en ret. Og at bruge tid med familien er altid vigtigt,” fortæller Alison Couper, Kommunikationsdirektør for Hotels.com.

At rejse er at lære
Når nutidens børn rejser kloden rundt, er det ikke kun for at komme på badeferie. Halvdelen af de danske forældre (51 pct.) ønsker, at deres børn skal lære andre sprog og kulturer at kende, når de er ude at rejse, og mere end hver tredje forælder (36 pct.) betragter det at rejse som en del af børnenes opdragelse. 2 ud af 3 forældre synes endda, at det er så vigtigt, at børnene oplever verden, at de lader børnene påvirke valget af ferietype og rejsemål.

Hvert tredje barn har været i Asien
For to generationer siden var en rejse over Sundet en særlig oplevelse, og for en generation siden var en god ferie ensbetydende med en uge i Sydeuropa. Men i dag er mange børn vant til at rejse kloden rundt.
Langt de fleste børn har i dag været på ferie i en række europæiske lande, og mange har været endnu længere væk. Således har knap hvert tredje barn under 16 år (31 pct.) været i Asien, og hvert femte barn (19 pct.) har været i USA.

”Undersøgelsen viser, at backpacker-generationen har overleveret deres eventyrlyst og glæde ved at rejse til deres børn. Vores research viser, at selvom folk skærer i deres forbrug på mange andre områder, ser danskerne deres ferie med familien som en ret og ikke blot som en luksus,” siger Alison Couper, Kommunikationsdirektør for Hotels.com.

For nærmere information
Kontakt venligst Michael Bucka eller Gry Kaa fra det danske Hotels.com pressekontor på telefon 29 88 18 48 eller på mail: [email protected] eller kontakt Hotels.com PR manager Cordy Griffiths på telefon (+44) 20 7019 2268 eller på mail: [email protected].

Om Hotels.com
Hotels.dk er den danske webside til Hotels.com, og som medlem af Expedia Group, der er tilstedeværende på alle større markeder med engagerede medarbejdere har Hotels.com mulighed for at tilbyde mere end 100.000 kvalitetshoteller over hele verden. Billige hoteller med prisgaranti, blandt andet billige hoteller i København, billige hoteller i Berlin, billige hoteller i London, billige hoteller i Paris, billige hoteller i Barcelona og billige hoteller i Stockholm.  Hotels.com nyder godt af at have et af de største hotelteams i rejsebranchen, som forhandler de bedste priser til sine brugere. Hotels.com har desuden brugere-generede hotelanmeldelser.
Hotels.com vandt the Gold Awa …