Lissabon – en perle ved Atlanterhavet

Date Added: July 20, 2010

Author: Didrich Haugskott-Westgård

Uanset hvad dit formål er med at besøge en storby, vil du kunne finde det du er ude efter i Lissabon – selv for dig der også ønsker en solrejse.

Lissabon er på en måde Europas hovedstad. Midt i Portugal, langs efter elven Tejo som munder ud i Atlanterhavet, finder du Vasco de Gamas hjemby. Hertil kommer du dig enkelt med fly, lufthavnen ligger ikke langt væk fra byen – som byder på mange store og små hoteller til en god pris.

?

Rundt i Lissabon

Som bevis på byens søfartshistorie, finder du i bydelen Belem et monument til minde om Henrik søfareren som krydsede Stillehavet i 1520. Det er placeret ved Tejo, med udsigt til udløbet i Atlanterhavet. En varm august morgen kan byde på en flot promenade langs efter elven til dette monument. Fra toppen af monumentet kan du se indover mod Lissabon og Cristo Rei som rager op på den anden side af Tejo.

Cristo Rei er en kopi af den mere kendte O Cristo Redento i Rio de Janeiro. Statuen er placeret på en 75 meter høj base. Tar du elevatoren her op, får du en fantastisk udsigt over hele Lissabon. Er du tidlig ude, kan det være en ide at fortsætte turen på denne side af Tejo efter Cristo Rei. Her findes flere flotte strande, som Costa de Caparica. Denne strand er meget lang og bred. Du kan tage et lille ”tivoli-tog” langs efter stranden, for at komme dig længere væk fra de aller største folkemængder og tage frokosten på en af de mange små caféer og restauranter som ligger ved stranden.

Alternativt kan også strandture til Estoril og Cascai anbefales. Du kommer dig nemt til Cais de Sodre, hovedbanegården, med T-banen som i øvrigt er et billigt og effektivt transportmiddel i Lissabon. Toget går vestover og passerer flere strande som det er dejligt at tilbringe afslappende dage ved.

Hvis opholdet i Lissabon strækker sig lidt længere end weekenden, kan en tur til Sintra anbefales. På toppen af en højde finder du Pena National Palace, et spektakulært palads i flotte pastelfarver med unik arkitektur. Bygget blev påbegyndt i 1839 og omtales som Lissabons syvende underværk. I tillæg til paladsets eksteriør og interiør, er paladset omgivet af en flot have, og derfor anbefales det at sætte af nogle timer til besøget. Vær tidligt ude i højsæsongen, presset kan være stort, specielt på regnvejrsdage, da mange vælger paladset som en tilflugt fra regnet.

Når du har set og hørt nok, blevet tilstrækkelig brun og har et behov for at opgradere din garderobe, vil Lissabon ikke skuffe dig. I paradegaden, Avenida da Liberdade, finder du internationale mærkebutikker som D&G og Armani, mens bydelen Chiado byder på flere kendte butikker som Zara, Footlocker og United Colors of Benetton. Og hvorfor ikke tage turen til et af byens mange shoppingcenter, som Colombo, byens største varehus, med hele 420 butikker.

Har du stadig tid til overs, er det fortsat mange muligheder for adspredelse. En vandring i bydelen Alfama, Lissabons ældste bydel, kan anbefales med trappe, smalle gader og ikke mindst Castelo de Sao Jorge, som har en flot udsigt over byen. Eller hvad med en fodboldkamp på Benficas hjemmebane, Estadio de luz, et besøg i Ocenareo, verdens næststørste akvarium eller Jardim Zoologica, byens dyrehave?

I en by fyldt af kontraster, vil du altid finde noget at se på, lytte til, smage på eller nyde. Efter en weekend her kan man næsten garantere, at man rejser tilbage. God tur!

Om forfatteren

?

Didrich Haugskott-Westgård skriver og distribuerer artikler for et uafhængigt digitalt marketingbureau for en mængde kunder inden forskellige brancher. Artiklerne som distribueres skal kunne bruges som information. Læseren bør dog altid dobbelttjekke informationen i artiklen og ikke kun handle på basis af artiklen.

?

?

?