Rejs til Island

Date Added: May 20, 2009

Author: Sanne

Lige nu foregår de årlige festspil i Reykjavik. Festivalen er en af de nord europæiske ældste og mest respekterede kunstfestivaler. Formålet med festivalen er at markedsføre Islands internationale kultur igennem forskellige kunstformer. På programmer er der alt fra koncerter, teater, udstilling, dans og til opera.

Reykjavik Arts Festival
Festivalen vare fra den 15. – 31. Maj 2009. På disse to uger vil mange spændende begivendheder finde sted på gader, i teatre, operahus, museum og i gallerier. Dette varierede program vi berøre næsten alle kunstaspekter, og musikken vil være specielt vigtig i år. Blandt andet vil den Amerikanske sopran Deborah Voigh komme til Háskólabíó koncerthus i slutningen af festivalen. Reykjaviks kunstfestival har nu snart været holdt i 40 år. Og frem til 2002 blev den holdt hvert andet år, men siden 2004 er den blevet holdt hvert år.

Naturoplevelser
I tillæg til det kulturelle har Island sin fantastiske natur at byde på. Udvalget af udflugter og aktiviteter er stort. Man kan gå flotte spadsereture mellem gejsere og vulkaner, oplev naturen på en islandsk hest eller benyt dig af biludlejning for at nå frem til de største af Islands naturperler. På Island kan man opleve alt fra majestætiske isbræer til abstrakt kunst, øredøvende vandfald og fantastiske klassisk musik.

Aldrig har det været billigere på Island
Hvis du har planner om at rejse til Island er dette et utroligt godt tidspunkt. Islandsk valuta har i den senneste tid faldet utroligt meget i værdi. Hvilket betyder at man kan få utrolig meget for sine penge. Og på grund af dette er der mange der mener at finanskrisen vil føre til en øget turist strøm til denne magiske ø.