Berlin

Date Added: May 12, 2011

Author: Jone O

Normal 0 19 false false false LT X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Berlin 3,5 mio. indbyggere med mere 150 forskellige nationaliteter. Det er den største by i Tyskland og et af det mest populære udflugtsmål for europæiske turister. Har du bestilt rejse og hotel i Berlin, er næste skridt at finde rundt i metropolen med den høje puls. Det er ikke altid lige nemt, men til gengæld er der gode hjælp at hente i Berlins offentlige transport, der – for det meste – også kører med tysk præcision.

Netværket af offentlige transportmidler i Berlins byområde består af 1703 km buslinjer, 190 km sporvogne og 479 km med de såkaldte S- og U-bahn-tog. Du kan komme hurtigt, sikkert og ikke mindst billigt ud til praktisk talt alle attraktioner i byen med bus, tog og sporvogn. Ikke mindst fordi de separate transportaktører, Verkehrsbetriebe (BVG), Deutsche Bahn AG (DB), S-Bahn Berlin GmbH og Verkehrsbetriebe Potsdam GmbH (ViP) alle er samlet under organisationen Verkehrsverbundes Berlin-Brandenburg (VBB – Berlin-Brandenburg Transport Association).

Den største del af den lokale transport står BVG for i Berlin. BVG er det største kommunale transportfirma i Tyskland og stammer helt tilbage fra 1929. Hvert år transporterer BVG 906 mio. passagerer. Det svarer til 2,4 millioner mennesker om dagen. Den tilbagelagte distance, når man sammenlægger alle transportmidler, herunder også færge, svarer til 18 jordomrejser dagligt.

Sporvognen er både hyggelig og god til de små lokale ture, men skal man frem i en fart, er det S- og U-Bahn, man skal tage. Uden den ville Berlin ikke være det samme for pensionisterne, de studerende eller turisterne, der skal til fest, banko eller på museum. Togene under og over jorden spreder og holder byen sammen. I de seneste år er togene også blevet så miljøvenlige, at BVG kun kører på svovlfrit dieselbrændstof og derfor næsten eliminerer udledelsen af Co2 og sod.

De historieinteresserede bør desuden sørge for at køre med linjen U1, der er den ældste metrostrækning i byen. Den blev bygget i slutningen af 1800-tallet, og alle 13 stationer på ruten er unikke. En af de mest succesfulde musicals i Berlin nogensinde hedder faktisk ”Linie 1” og er også en hyldest til det charmerende gule køretøj, der slanger sig ud og ind af byens kernepunkter.

For turister på besøg kan det så ofte betale sig at anskaffe et rabatkort som fx Berlin City Tour Card, der giver adgang til alle linjer. Du kan læse mere om det og de andre fordele, det inkluderer, på www.citytourcard.com.

Bestil en af de mange billige rejser i dag!