Forlænget weekend i Antalya

Date Added: April 23, 2012

Author: Lillian Hansen

Næste gang du skal på forlænget weekend, så overvej Antalya i Tyrkiet. Man kan næsten altid få en billig flybillet og med stort set daglige fly til Tyrkiet fra Kastrup lufthavn, er der ikke meget at betænke sig på. I øvrigt ligger Antalya lufthavn kun ca. 10 kilometer fra byen, så den ekstra flyvetid er hurtigt tjent hjem i kort transport ved ankomst.

Her er levn fra både stenalder og bronzealder samt Hadrians port, en triumfbue opført af den romerske kejser af samme navn, da han besøgte byen i år 130. Uanset hvor man ser hen, vil historien vise sig, om det så er fra Byzan-styret, seljuktyrkerne fra Konya, den mongolske periode eller det Osmanniske Rige.

Men Antalya er mere end historie. Med et indbyggertal på godt 1 mio. er Antalya en storby – med alt hvad det indebærer. Her er shopping på alle planer, om det så er internationale mærkevarer, eller du vil gøre en god handel og prutte om prisen i en af de mange basarer rundt omkring i byen. Og her bør man gå efter de særlige tyrkiske ting som for eksempel: krydderier, håndmalede tallerkner, strikvarer og finurlige sølvsmykker.

Efter en lang dag i byen, bør man heller ikke snyde sig selv for den helt særlige selvforkælelse, man får i Tyrkiet. Ethvert besøg hertil bør inkludere en tur i hamam (tyrkisk bad) og til kuaffür (en tyrkisk frisør) for at få ordnet negle på hænder og fødder eller få fjernet hår i enten ansigt eller på kroppen – det er en både meget speciel og ret fantastisk oplevelse. Mænd bør tage en tur til barberen, hvor man ikke bare får den tætteste barbering nogensinde, men også får renset hud og fjernet hår i både ører og næse – det skal prøves!

Og så skal der selvfølgelig spises – tyrkisk. Med det tredjestørste (og bedste) køkken i verden, er her alle muligheder for at få et godt måltid, fra meze til saltindbagt fisk og andre tyrkiske specialiteter. Har man brug for afslapning og at komme væk fra storbyens larm, skal man søge mod havnen. Her er skønt både om dagen og aftenen, hvor de gamle ruiner er fuldt oplyst, og man fra diverse restauranter og barer kan nyde vandets skvulpen. Vil man lidt længere væk fra det hele, er det også her, du kan finde en sejltur ud på vandet, og nyde bare at se byen fra vandsiden. Antalya har bare det hele…