Shop Til You Drop

Date Added: August 27, 2010

Author: Kristin Andersson

London

Storbritanniens hovedstad har mytologisk status som et af de absolut bedste steder at gå shop-amok, så det er intet under, at begejstrede shoppere fra hele verden hopper på fly til London med bugnende kreditkort i håndbagagen. Oxford Street er shoppingbyens bankende hjerte, hvor mere end 300 designerbutikker og markante forretninger venter den købelystne. Hvis du er på jagt efter mode til overkommelige priser, så er Regent Street og Jermyn Street gode bud, og her finder du også berømte butikker som Liberty og Hamleys.

Dublin

Drivkraften i det såkaldte ’irske økonmiske mirakkel’, Dublin, kan inddeles i en nordlig og en sydlig del – Northside og Southside. Gafton Street mellem Trinity College og St Stephen’s Green er pulsen i  det smarte Southside, og her finder du adskillige fashionable stormagasiner. Er man på udkig efter god mad, så er det udendørs marked i Moor Street i Northside stedet, og i dette område finder du også Jervis Street Shopping Centre, som er et populært shoppingmekka. Der afgår regelmæssigt direkte fly til Dublin fra både København og Billund.

Rom

Italien er kendt for sin gode stil, så det er måske ikke overraskende at Rom er pilgrimsmål for forventningsfulde shoppere. Via Dei Condotti er hjemsted for Italiens kendteste designerbutikker som Armani, Prada, Versace, Dolce & Gabbana, Gucci og mange flere. Området er så eksklusivt, at butiksejere angiveligt plejede at opkræve entré for adgang til deres butikker. Nu om dage er der gratis adgang, og man kan få lov til at ose uden at være forpligtet til at købe noget.

København

Vores egen hovedstad er slet ikke noget dårligt sted til shopping. I centrum kan man slentre lidt op og ned af Strøget, gå på opdagelse i designerbutikkerne på sidegaderne til Købmagergade, eller få en traditionsrig storcenteroplevelse i hæderkronede Magasin og Illum. København har også et par nyere shoppingcentre: Ti år gamle Fisketorvet på Kalvebod Brygge, hvortil man kan komme med vandbussen fra Nyhavn, er allerede halvgammelt efter at skandinaviens næststørste indkøbscenter, Field’s, åbnede ved metrostationen Ørestad på Amager i 2004. Man kan ofte finde billige fly til København fra Danmarks øvrige lufthavne.

New York

Selv i vores globale tidsalder er der stadig et stykke vej til USA – fly til New York tager 8-10 timer, men at byen er en sand shoppinglegende er kun en af mange grunde til, at det er rejsen værd. Det unge og smarte storcenter Bloomingdale’s er en drøm for enhver shopper, og Madison Avenue er fyldt med designerbutikker som Calvin Klein, Jean-Paul Gaultier, Hermès, Chanel og Fratelli Rossetti, hvor man finder de smarteste italienske sko. I SoHo finder man shoppingmuligheder i fantastiske omgivelser på de brolagte gader, og her ligger også Apples interaktive butik, som er et must, hvis man er vild med teknik.