Spis, rejs og vær grøn: Vi har fundet verdens bedste vegetardestinationer

Date Added: November 19, 2010

Author: Maria Karlsson

Det vurderes at 3 % af befolkningen i de vestlige lande nu er vegetarer, men der er stadig mange lande, der ikke har det store udbud, når det kommer til mad uden kød. Vi har været verden rundt for at finde de lande, der kræser mest for vegetariske ganer.

Indien
Indien er nok verdens fineste vegetardestination. Det menes, at op mod 40% af inderne indtager en kødfri kost, og derfor kan man finde en overflod af lækre vegetarretter overalt i landet. Hele byer, som for eksempel Pushkar, er fuldstændigt kødfri. Hvis du er træt af, at man som vegetar er begrænset til en enkelt ret på menukortet, så tag med
fly til Indien og opdag en sand himmel for vegetarer.

Belgien
Som den første by i verden indførte den belgiske by Gent sidste år en vegetardag, hvor fisk og skalddyr, som byen ellers er berømt for, blev taget af menukortet. Hver eneste restaurant i byen tilbyder hver torsdag mindst én vegetarret, og skolerne hopper med på trenden og serverer kødfri frokost for børnene. Snup et
fly til Bruxelles, som ligger omkring 50 km fra Gent.


Taiwan

Taiwan er i besiddelse af imponerende 6.000 vegetarrestauranter, og omkring 10 % af befolkningen er vegetarer. Taiwan har formentligt verdens skrappeste krav til fødevaredeklaration, tildels på grund af de mange vegetarer, men også på grund af de buddhistiske kostregler. Taiwans vegetarmad er ofte meget sød, ganske let og adskiller sig en hel del fra det øvrige taiwanesiske køkken.

Storbritannien
Den multikulturelle befolkning i mange britiske storbyer gør, at Storbritannien et et fantastisk sted for vegetarmad. Særligt Birminghams berømte Baltitrekant er hjemsted til nogle af landets fineste karryrestauranter, og byen er også vært for den britiske version af den internationale Veggie Pride Parade, som sidste år blev afholdt samtidigt i Prag, Milano og Lyon.

Tyrkiet
Tyrkisk mad er ideelt for vegetarer. Den traditionelle tallerken med ’mezze’ – flere forskellige retter serveret med fladbrød og et udvalg af dressinger – er ofte fantastisk lækker. De traditionsrige retter fra det Osmanniske Rige er utroligt populære, og de fremstår typisk som spændende fusioner af indflydelser fra Mellemøsten, Balkan og Asien. Prøv for eksempel fyldte vinblade (’yaprak dolmasi’) og ’baklava’, en sød kage med nødder og sirup. Ikke mindst Turkish Delight er vegetarisk! Det er bare om at samle appetit og hoppe på et fly til Tyrkiet.