Turist i Oslos natteliv

Date Added: December 18, 2010

Author: Jone O

Normal 0 19 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Med de mange i billige flybilletter til Norges hovedstad er det nemt og hurtigt at tage weekendbytur i Oslo. Og sjovt. For gutter og jenterne nordpå er faktisk lige så gode til at feste som til at stå på ski.

Før man siger ”dæh-oh” og kaster sig ud i det, kan det være praktisk at vide, at Norges priser på alkohol er på samme niveau som i Danmark, hvilket betyder, at mange tager de første drinks derhjemme. Til gengæld er byen så i glimrende humør fra kl. 23, når nordmændene begynder at tage fat. Indtil da kan man nyde den tilbagelænede gode stil, der oftest akkompagnerer øllene på de mindre barer.

Vil man opleve nogle af dene slags og samtidig starte lidt væk fra de mest turistede og store stræder, er der masser af lokalkolorit og god stemning på Thorvald Meyers Gate, som ligger ca. femten minutters gang fra centrum. Her blandes alle stilarter. Den nederste halvdel af gaden byder på bodegaer, som nogle måske ville kalde lurvede, men de lokale er selv stolte af den behagelige atmosfære og gamle tradition, der pryder stederne – hvilket selvfølgelig betyder, at hverken møbler eller udsmykning har været udskiftet i årtier. Ligesom stamkunderne. Kan du lide de danske bodegaer, vil du elske de norske.

I takt med du bevæger dig længere nordpå op ad gaden, skifter både klientel og stilen på beværtningerne. Pludselig begynder de trendy tøjbutikker at skyde op, og med dem følger bohemetyperne og studenterne. Og før du har set dig om, skifter stilen igen. Blot et stenkast herfra er fortovscafeerne fyldt med smarte solbriller, som fx på den finere Bistro Bocante ved nummer 40, hvor øllene er skiftet ud med kaffe latte. Det er ikke for ingenting, at New York Times har kaldt Thorvald Meyers Gate for en af de mest brogede mil i verden.

Men foretrækker man det ene frem for det andet, er opdelingen af byens natteliv ellers rimelig klar i mælet: Den vestlige del, med kvartererne Majorstuen, Vika og Frogner, følger den seneste mode, og det er her, folk kommer for at se og blive set. I Grünerlokka er stemningen mere afslappet. Går man til gengæld efter de største steder og de fleste mennesker, skal man bare gå en tur op ad hovedgaden Karl Johan.

Et Grünerlokka-hit for dem over 25 er Blaa, som er kendt for at have morgendagens bands og dj’s med en stil, der er storbyen værdig. Et anderledes og sjovt kuriosum er Underwater Pub på Bjerregaardsgate, hvor den øverste etage er indrettet som et gammelt skib og den nederste er så fyldt med akvarier, at man får fornemmelsen af at dykke og drikke på samme tid.

Oslos måske største og mest velbesøgte bar/diskotek hedder Smuget og er inddelt i tre etager med syv barer, en caferestaurant og et diskotek. Eneste minus er køen for dem, der kommer sent og ikke er medlem. Smuget gør en dyd ud af både at dyrke de små bands og lægge scene til de store – uanset stil – som fx Guns’n’Roses eller Stevie Wonder.

Så hvorfor ikke prøve Osly by Night? Find billige <a href=”http://www.expedia.dk/Oslo-Hoteller.d178295.Rejse-Guide-Hoteller”> hoteller i Oslo !