Turistvenlige Bruxelles

Date Added: January 25, 2011

Author: Jone O

Normal 0 19 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Mange forbinder Bruxelles med grå jakkesæt, politik og EU-administration, men den belgiske hovedstad er faktisk hyggelig, spændende og meget turistvenlig. Med en af de mange pakkerejser er det endda også billigt at komme dertil.
En af de mange oversete kvaliteter i Bruxelles er den hyggelige, næsten sydeuropæiske, stemningen og den lokale befolknings glæde ved at gå ud. Så snart formiddag er ved at blive til eftermiddag er mange fortovscafeer ved at blive fyldt af både unge og ældre, der skal have et krus af deres foretrukne øl. Og valget er ikke så nemt som almindelig eller classic, i Belgien tager man øllet alvorligt. Fx på Delirium Cafe midt i centrum, hvor der ikke er mindre end 2000 øltyper at vælge mellem. Og mange af dem kan absolut kun nydes i det originale glas. Det kan heller ikke overraske, at man på restauranter gerne drikker øl til den lokale mad – som ofte også er lavet med øl!
En anden ting, man tager seriøst i det fransk-tysk-flamske fællesskab, er pomfritter. Englændere og amerikanere kalder det ganske vist ’french fries’, men i Belgien ved man udmærket, at de er belgiske, og det er et ansvar, man påtager sig. De laves af den lokale Bintje-kartoffel, steges i to omgange og serveres i et kræmmerhus af papir med mayonnaise. Sådan et måltid udgør ofte en almindelig frokost, men den kan også suppleres med en anden specialitet, man finder på næsten hvert et gadehjørne: Blåmuslinger. Man skal bare smage på dem for at forstå, hvorfor belgierne ikke spiser så meget andet – det skulle måske lige være østers. Husk også at akkompagnere kaffen med et stykke belgisk chokolade! Maden på den lokale bistro er hele turen til Bruxelles værd.
EU har gjort mere for Bruxelles end at gøre den berømt i alverdens tv-aviser. Det har også gjort byen endnu mere levende og kulturelt blandet med de tusindvis af ansatte fra hele verden. Man skal ikke gå en særlig lang tur, før man har hørt mere end 10 forskellige sprog. De multikulturelle islæt er tydeligt i gadebilledet, hvor afrikansk tøj, oliven fra middelhavslandene og asiatiske Buddhaer kæmper om din opmærksomhed. Skal du vælge en parlør at tage med, er den franske nok det bedste valg. For selvom Bruxelles ligger i et flamsktalende område, taler cirka 85 % af den lokale befolkning fransk.
Turister i Bruxelles skal selvfølgelig en tur ned i EU-kvarteret og se EU-parlamentet. Efterfølgende kan man en snuse lidt af den europæiske stemning på Place Luxembourg, hvor praktikanter, eurokrater og enkelte turister kæmper om cafestolene. Men ud over EU er Bruxelles særligt kendt for sine tegneserier. Det var nemlig her, i 1929, at Hergé tegnede den første af slagsen og siden gjorde Tintin berømt verden over. På museet Centre Belge de la Bande Dessinee kan fans foruden mange originaltegninger også glæde sig over en model af den karakteristiske røde raket fra Månen Tur – Retur og en masse baggrundshistorier om tilblivelsen af den eventyrlystne journalist, Haddock, Tournesol og alle de andre venner.
Bruxelles er en lille overset perle for mad- og tegneserieglade. Og alle andre, der kan lide den europæiske storbystemning.

Bestil dit hotel i Bruxelles online i dag!