Unge og flyselskab sammen i kamp mod kedsomhed

Date Added: April 23, 2009

Author: karin

Lad være med bare at sidde der! Kom af sted sydpå! Det var budskabet, da studerende demonstrerede i Københavns gader. Bag demonstrationen, der var en opfordring til danskerne om at komme op af stolene og ud i Europa, stod det hollandske lavprisselskab transavia.com.

Påsken er slut og sommeren er langt væk. Men bare fordi det igen er hverdag, behøver man ikke tilbage til at stirre ind i en computerskærm, stille varer på hylder eller bruger timer i kø på motorvejen til og fra arbejde. Ifølge en stor gruppe studerende, der fredag eftermiddag fyldte Københavns gader, skal man hellere komme af sted sydpå. Ud med kedsomhed – ind med rejser.

Danskerne skal huske pauser
Bag demonstrationen stod det hollandske lavprisselskab transavia.com. Eventen var ment som et festligt afbræk i den kedelige hverdag for at minde folk om, at flybilletter og flyrejser er få klik væk.

– Selvom H.C. Andersen sagde ”at rejse er at leve”, så skal vi somme tider mindes om det. Vi tænkte, at denne demonstration var en sjov måde at vise danskerne, hvor nemt det er at efterlade kedsomheden og rejse til solrige steder i Europa”, siger Norbert Zoet fra transavia.com.

De unges “protest” dækkede gaderne i det indre København med transavia.coms grønne farver i løbet af eftermiddagen, mens de studerende uddelte kuffertmærker og råbte slagord som “Nu skal vi af sted – Hvem vil flyve med?”.

Transavia.com tilbyder billige rejser til mange solrige destinationer til danskere, som gerne vil væk fra den grå og kedelige hverdag og rejse til for eksempel Rom eller Barcelona. Så en ferie i Sydeuropa er reelt kun få klik væk.

Link til demonstration på youtube: