Vitaminer og Proteinpulver Guide

Date Added: November 23, 2012

Author: Mike Nielsen

?

Vitaminer og Proteinpulver Guide

Har du brug for protein pulver?

Hvis du går til i træningscenter, har du sikkert hørt de fyre med vægten maskiner taler om det protein shakes de drikker efter træning, og hvad slags ryste de foretrækker. Protein pulver – gjort til en shake eller forbruges, som du vil – bliver mere og mere populær som et ernæringstilskud.

Du kan købe protein pulver i hver ernæring butik og over hele internettet. Du kan endda finde forblandet, klar-til-drink protein shakes i mange butikker. Men er protein pulver bare for bodybuildere, eller kan den gennemsnitlige daglige atlet gavn af dem så godt?

Hvad Er protein pulver?

Protein pulver kommer i forskellige former. De tre almindelige er valle, soja og kasein protein. “Valle er den mest almindeligt anvendte, fordi det er et vandopløseligt mælkeprotein,” siger Peter Horvath, ph.d., lektor i afdelingen for motion og ernæring Fakultet ved State University of New York i Buffalo. “Det er også et komplet protein, så det har fået alle disse fordele.” (Complete proteiner indeholder alle ni af de aminosyrer, der er nødvendige for humane kostbehov.) Folk, der er veganer kan foretrække sojaprotein, selvom Horvath bemærker, at dens smag undertiden anses at være mere ubehagelig, og det ikke opløses så godt i vand.

Protein pulver også komme med vidt forskellige prisskilte. “For den afslappede atlet, der ikke har et specifikt behov på et bestemt tidspunkt af deres uddannelse, er omkostningerne ikke så vigtigt,” siger Horvath. “Så hvis du kommer til at bruge dem, kan du få stort set den samme ydelse ud af de mindre dyre, mere kommercielt tilgængelige proteiner.

Under ganske særlige omstændigheder kan protein pulver være nyttige. “De er en nem og bekvem kilde til komplet, høj kvalitet protein,” siger Carole Conn, ph.d., RD, CSFD, lektor i ernæring ved University of New Mexico. Men husk: De fleste mennesker, selv atleter, kan også få alt, hvad de tilbyder ved at spise kilder til magert protein som kød, fisk, kylling og mejeriprodukter.

Så når du måske ønsker at bruge dem? Der er et par grunde til, at en almindelig atlet måske ønsker mere protein i deres kost, siger Barbara Lewin, RD, LD, en diætist og sport ernæringsforsker, der har arbejdet med NFL, NBA og NHL atleter og uddannede Ironman konkurrenter:

Når du vokser. En teenager har brug for mere protein til brændstof sin træning, fordi hans krop er stadig voksende og bruger mere protein i almindelighed.

Når du starter et program. Hvis arbejder ud er nyt for dig, og du forsøger at opbygge muskler, vil du kræve mere protein end du normalt ville.

Når du amping op din træning. Hvis du normalt arbejder ud for en halv time et par gange om ugen, men nu har du beslutter dig for at uddanne sig til en halv-marathon, vil din krop har brug for mere protein.

Når du komme fra en skade. Atleter med sportsskader ofte har brug for mere protein for at hjælpe dem med at helbrede.

Hvis du vil veganer. Folk, der forfølger en veganer eller vegetar livsstil eliminere en række fælles proteinkilder fra deres kost, herunder kød, kylling og fisk, og undertiden mejeriprodukter og æg samt.

Læse mere om Proteinpulver på: http://www.proteinpulver-online.dk/

?