Historien om høreapparater.

Date Added: May 18, 2011

Author: Pablo

Der har været en fantastisk udvikling af høreapparater i løbet af de sidste 175 år og udstyret til hjælp ved høretab har haft gavn af den videnskabelige udvikling, primært efter den industrielle revolution, der fandt sted i midten af det 19. århundrede. Det er ikke underligt da vi har set en drastisk udvikling indenfor videnskab lige siden. Hvad der er interessant at bide mærke i er at høreapparater gik fra at være simple artefakter til højteknologiske maskiner indenfor ingen tid.

 Priser for høreapparater var temmelig billige da de første produkter blev produceret i begyndelsen af det 19. århundrede. Dette er ikke så vanskeligt at forstå, da de første høreapparater var lavet af meget elementære materialer. Faktisk bestod de kun af en slange samt et horn, der var sat fast i en af slagens ender. Patienten med høretab behøvede bare at tage den anden ende af slangen op til øret og diregerer hornet i retning af kilden hvor lyden kom fra.

Det store gennembrud kom da Alexander Graham Bell var i stand til at forstærke lyd i elektronisk skikkelse til hans telefon. Senere lykkedes det i 1886 Thomas Edison at kreere en sender lavet af kulstof der gjorde det muligt for lyd at blive et elektonisk signal der går gennem en ledning. Det elektroniske signal blev derefter omdannet tilbage til lyd. Skabere af høreapperaterne udnyttede hutigt efter denne nuopfundne teknologi. Selvfølgelig øgedes prisen på høreapparater og ikke alle kunne få råd til denne nye teknologi.

Den industrielle revolution kom til undsætning endnu engang. Masseproduktion blev normen og tilladte for produkter at blive produceret billigt. Prisen på høreapparater blev efterfølgende billigere for den lavere klasse, dog skulle det vise sig at teknologien bag høreapparater var i udviklingsstadiet og det skulle blive billigere og bedre.

Høreapparaterne var stadig temmelig store pga. batteriet. Det var uhandy at transportere høreapparatet hele tiden. Det følgende gennembrud kom med transistoren, denne tilladte høreapparater at mindske. I sidst i 1950’erne kostede høreapparater omkring $200 US Dollars.

Endelig er vi nået den digitale tidsalder og de høreapparat produker vi kender idag. Høreapparaterne laves mindre, så små at det næsten ikke ses. De er placeret bag øret og er næsten vægtløse og batterierne kan nu holde i mere end en uge uden genopladelse.

Prisen for et høreapparat varierer i denne tid afhængigt af mærke. Husk at få lavet en test hos en ørespecialist inden du køber et høreapparat. Prisen inkluderer medicinsk behandling, øreundersøgelse, apparatet og placeringen og ligeledes rutinemæssige eftersyn. Prisklassen ligger et sted mellem $2000 og $4000 og afhænger i sidste ende af hvilket mærke du er køber. Der findes Lamboghini indenfor høreapparats produkt, såvel som lavpris.