Kan man drikke sig sund?

Date Added: March 5, 2018

Author:

Det er sikkert at sige at juicing de seneste par år er blevet hypermoderne og er blevet en massiv trend. Spørgsmålet er bare om det er en trend der er værd at hoppe med på, og kan man virkelig drikke sig sund? Der er massere af forskellige juicebarer rundt omkring, juiceopskrifter på nettet og endda juicekurer som folk er på i flere dage, ofte i forsøget på at tabe sig eller for at gå på en såkaldt detox: altså at ”rense ud” i kroppen.

 

Udbredt trend

Kigger man på paparazzi billeder af de kendte er de ofte at se med en grøn smoothie eller juice i hånden, og en masse kendte bloggere deler også billeder af deres farverige juices, som helt klart har været med til at gøre denne trend så stor. Det er dog ikke kun hos de kendte man kan se at trenden er udbredt. Det er også muligt at se i dagligdagen, blandt andet ved de mange forskellige juicebare rundt omkring i forskellige byer. En kæmpe juicekæde som er startet i Danmark er Joe and the Juice, som i dag har spredt sig til at være 200 steder rundt omkring i verdenen, og har haft kæmpe succes siden de åbnede i 2002. Hos Joe and the Juice er atmosfæren ret moderne i den forstand at musikken er høj og de ansatte ofte har ry for at være kække. Det er altså tydeligt at de appellerer til de unge, som oftest også er dem som er med på denne trend.

 

Spar penge på at juice derhjemme

Idet juicing er blevet super moderne er priserne disse også blevet tilsvarende høje. Derfor er der altså penge at spare, hvis man vælger at lave sin juice derhjemme, fremfor at gå på en juicebar og betale tårnhøje priser. Det er relativt simpelt at juice hjemme, det eneste man skal bruge er en juicemaskine og så nogle frugter og grøntsager efter eget valg. Valgmulighederne for juice er mange, og man kan enten vælge at helt selv prøve sig frem, eller forsøge sig med diverse opskrifter.

 

Sundt tilskud til hverdagene

Hvis man søger efter et sundt tilskud til sin hverdag, så er diverse sunde juice helt klart værd at prøve sig frem med. De indeholder nemlig mange sunde vitaminer og mineraler, som er rigtig gode for kroppen. Dog anbefales det ikke at vælge en juicekur som en længerevarende kur, idet dette ikke er en varierende og holdbar kost i længden. Juicing er altså et sundt tilskud til din kost i hverdagen, idet det giver din krop sunde næringsstoffer. Derudover er det også et sundere alternativ end andre drikkevare, eksempelvis hvis du skal på cafe med dine veninder, og gerne vil have noget sundt.

Man kan altså til dels sige at det er muligt at drikke sig sund, idet juice indeholder en masse sunde og gode ting til kroppen. Dog anbefales kure med juice ikke, idet de ikke indeholder alt hvad din krop har brug for, og du derved ikke har en varieret kost. Men hvis du søger at forsøge en ny trend og få et sundt tilskud til din hverdag: så er juicing helt klart en oplagt mulighed for dig.