Hvordan virker parterapi?

Date Added: March 6, 2019

Author: Jonas

Parforhold er under pres i disse år. Som mennesker bliver vi friere og økonomisk uafhængige, og vi har samtidig enormt høje forventninger til hinanden og til parforholdet. Derfor går det ofte galt.

Vi glemmer simpelthen at pleje vores parforhold og holde familielivet ved lige. Når vi så står foran en skilsmisse og tingene ramler ned over ørene på os vil vi pludselig gerne i parterapi. Men så er det ofte for sent. Det er nemlig sådan, at når vi gentagne gange er oplevet et svigt og når vi har oplevet at vores partner ikke er der for os – ja så forsvinder kærligheden, som dug for solen. Og når kærligheden først er forsvundet, så kan den ikke bare sådan uden videre genskabes.

Parterapi virker bedst forebyggende

Hvis I virkelig vil have noget ud af besøg hos parterapeuten, så gælder det om at komme i tide. Helst inden problemerne har vokset sig alt for store og er blevet helt uoverskuelige. Det er præcist ligesom alle mulige andre ting der skal vedligeholdes. Hvis vi ikke gør noget ved problemerne vokser de sig store, også er det en meget større proces der skal igangsættes.