Hvordan finansierer du dit projekt?

Date Added: December 30, 2017

Author:

Går du med en lille iværksætter i maven eller har du bare verdens bedste ide? Måske er det tiden at føre den ud i livet, men du ved ikke helt hvor du skal starte. Det kræver ofte en del kapital at starte en forretning op. Nogle har allerede selv sparet pengene op til det eller får lov til at låne penge i banken. Bankerne er dog blot blevet meget mere forsigtige efter finanskrisen i 2009, så det er ikke alle der kan få et banklån.

Heldigvis er der opstået en del andre muligheder for at optage lån eller blive finansieret af venner og familie gennem de såkaldte crowdfundingplatforme. En anden mulighed er at få en investor eller en Business Angel ind over projektet.

Hvis du vælger den sidste løsning skal du forvente at skulle afgive en del af din virksomhed til gengæld for den økonomiske støtte til at få den sat i gang. Nogle Business Angels er mere end blot et alternativ til en bank. Når de investerer i et projekt går de også mere ind i firmaet og påtager sig nogle roller, for at sikre sig at det bliver til en succes.

 

God ledelseserfaring er altid brugbar

Det er ofte folk der i forvejen har god erfaring med at styre virksomheder og medarbejdere og som har ledelseserfaring, som bliver Business Angels. I nogle situationer er det dog en fordel for grundlæggerne af virksomheden at tage styringen selv. Så kan jeres Business Angel stå for den økonomiske del alene. Men for at kunne lede en virksomhed kræver det også at du kan styre og lede et projekt. Her kan du så tage et kursus i projektledelse for at få kendskab til de grundlæggende elementer i projektstyring.

Fordelen ved et kursus i projektledelse er, at hvis det ikke bliver til noget med dit iværksætterprojekt, så kan du altid bruge uddannelsen i din jobsøgning. Der er nemlig mange virksomheder, som gerne ansætter en medarbejder, der har erfaring og uddannelse i projektledelse.

Nu til dags findes der også utrolig mange programmer til at holde hånd i hanke med sin projektstyring. Alle disse programmer har også en tilhørende app, som du kan downloade til telefonen. Heldigvis er disse apps også connected med skyen eller din brugerprofil på app’en, så hvis din telefon går i stykker, har du stadig dine oplysninger liggende til når du får den op at køre igen.

 

Så længe telefonen lever

Det er ikke ualmindeligt at en telefon går i sort, da en af de mest brugte søgefraser på Google er: ”iPhone vil ikke tænde.”

Du har sikkert stået i samme situation, hvor du skal til at præsentere noget eller finde noget på din telefon og den går i sort. Det er et af de mest almindelige, problemer der selvfølgelig opstår lige når man skal bruge telefonen.

Den bedste måde at forebygge at telefonen går i sort er ved at sikre sig at den er fuldt opladt. Samtidig er det også vigtigt at du bruger en original oplader, da telefonen er indstillet på dette.

Hvis telefonen går i sort og du ikke kan huske din Pin kode, så er du prisgivet. Så hvis du ikke har mulighed for at sætte den til opladning inden den går død, så er det vigtigt at du sørger for at huske din Pin kode eller har adgang til den via en anden platform end telefonen.