Brug efteråret på sjove brætspil

Date Added: October 19, 2019

Author:

Efteråret er det ideelle tidspunkt på året at sætte brætspillene frem på spisebordet. Vejret bærer typisk præg af grå skyer, hårde vinde og vådt regnvejr. Det bliver hurtigt mørkt udenfor, hvilket blot gør det endnu mere hyggeligt at befinde sig indendørs. Brætspil er en sjov måde at være sammen med familien og vennerne på, hvor fokusset ikke er på de digitale skærme. I stedet er der rig mulighed for at dyste imod hinanden, tænde hyggelige stearinlys og spise lækre snacks. Men hvilke spil skal du købe hjem til efterårets mange spilleaftener? Det giver vi dig en guide til lige her.

Sig det Videre!

Et sjovt selskabsspil for personer fra otte år og opefter er Sig det Videre! Navnet på spillet er måske lidt misvisende, da det faktisk ikke gælder om at sige noget videre – det skal i stedet tegnes videre. Det er altså en form for tegnet udgave af den velkendte hviskeleg, hvor spillerne skal gætte, hvad de andre deltagere har tegnet. Det er sjovt at se, hvordan en frugtskål hurtigt kan ændre sig til en robåd og til en måge. Der er hele tiden en spiller i gang med at gætte eller tegne, og dette gør spillet lettilgængeligt og enkelt. Vovemod, kreativitet og opfindsomhed er derfor vigtigere end tegneegenskaber og alder.

Unlock!

Escape Rooms har taget verden med storm, og formen er nu også indarbejdet i brætspil. I Escape Rooms gælder det om at løse en masse gåder og finde spor for at slippe ud af et rum på tid. Det samme princip er gældende i Unlock! Du har en time sammen med dine medspillere til at forhindre verdens undergang ved at klare drabelige situationer. Arbejd jer igennem kortspillet ved at finde skjulte spor, udforske omgivelserne og studere de uddelegerede kort. Sidder I fast i løbet af spillet og har brug for en ledetråd, ”koster” det tre minutter – og hvert minut er dyrebar tid.

Alfapet

Selvom mange nye spil er kommet på markedet, er der alligevel god grund til at holde fast i de klassiske spil. En klassiker, der ikke er til at komme udenom, er Alfapet – en form for Scrabble. Det gælder om at udarbejde ord i en rækkefølge på spillepladen. På spillepladen er masser af bonusser placeret, hvilket øger dine chancer for at score mange point. Der findes også felter på pladen, som giver dig mulighed for at bøje ord. Alfapet er et sjovt og udfordrende spil, hvor hovedet i den grad skal bruges til at udarbejde de allerbedste ord og dermed score flest point.

Flamme Rouge

Det sidste spil i vores guide for denne gang er Flamme Rouge. Er du vild med cykelsport, er dette et spil, du bare spille. Det gælder om at vinde cykelløbet ved at spurte ens cykelryttere i mål som den første. Selvom det er vigtigt at være hurtig undervejs, gælder det også om at spare på kræfterne til den sidste slutspurt. Derudover skal du selvfølgelig prøve på at drille din modstandere. Spillet er et sjovt og anderledes spil, hvor morskab, spilmekanik og tema går hånd i hånd.