Optag et hurtig lån – men ikke et forhastet lån

Date Added: January 2, 2012

Author: Lousie Fletcher

Der er kommet flere og flere lånegivere ind på det danske marked de seneste år. Det er derfor nemt og ofte hurtigt at optage lån som privat forbruger. Man kan hurtigt komme i en situation, hvor man står akut, og har brug for at låne penge. Det er i disse situationer blevet nemmere at optage hurtige lån, ofte kan man blive gokendt på under en time. Når det er blevet så nemt og hurtigt at låne penge, kan man desværre hurtig komme til at fortage en forhastet beslutning, som ikke altid er lige gennemtænkt. Derfor er det vigtigt, at sætte tempoet efter sit eget, og ikke lånegiverens.


Hvad menes der egentlig med et forhastet lån?

Det er ikke altid det første lån, du bliver præsenteret for, der er det bedste. Som forbruger er man nødt til at investere en smule tid, til at sætte sig ind i de forskellige forhold, der er gældende omkring låneforholdende. Hvad vil lånet reelt komme til at koste dig hver måned? Det er der desværre mange, der glemmer at undersøge, og får sig efterfølgende en ubehagelig overraskelse, de ikke havde regnet med. Det er ikke altid nemt at gennemskue, men de fleste lånegivere har dog en beregner, man kan benytte, til at se hvad dine omkostninger vil være for lånet. Får man ikke sat sig ind i alle tingene omkring lånet, kan man ende ud med at have taget sig et lån, man ikke kan betale de månedlige afdrag på, og man kan ende i et økonomisk rod. Denne måde at optage et lån på, vil være et forhastet lån.


Det vil derfor være en god investering, selvom man kan optage et lån meget hurtigt, lige at bruge lidt tid på at sætte sig ind i betingelserne. Vi ser ofte i Tv-programmer, at det er folk, der optager forhastede lån, der ender ud i en forbrugsfælde. Det kan blive fristende at optage flere forskellige hurtige lån, men her er det igen en god ide at sætte farten efter ens eget tempo. Du kan nemlig hurtigt ende op med mange forskellige kreditorer, og på den måde miste overblikket over din økonomi.


Er man først endt ud i en situation, hvor man har mange forskellige kreditorer og lån, kan det være en fordel at se på at samle alle ens lån, til et større lån. På den måde vil man ofte kunne spare en masse månedlige omkostninger, og derved få et større rådighedsbeløb om måneden.