De bedste tips til køb af bil online

Date Added: March 8, 2011

Author: Tom Hansen

?

I løbet af ganske få år er internettet gået fra at være et uigennemskueligt sted for de teknisk kyndige til en uundværlig del af vores dagligdag. Næsten alle bruger internettet til at forblive i kontakt med venner og familie samt i stigende grad til bekvem shopping uden at skulle forlade huset.

Med et klik på en knap kan smarte købere undersøge markedet for priser, hente oplysninger om biler og foretage et bevidst valg, inden de besøger bilforhandleren. Der findes et hav af informationer på nettet, som kan levere det rette værktøj til at skelne mellem det vigtige og reklamestuntet .    De smarte købere bruger internettet flittigt og undgår næsten helt forhandleren og det ubehagelige forhandlingspres, ved at købe deres biler online.

Før du køber en bil, er det vigtigt at spørge dig selv “Hvad skal jeg bruge min bil til?” og “Hvor meget vil jeg betale for den?”  Hvis du bor i en forstad med mange træer, vil en stor bil eller firehjulstrækker muligvis ikke være praktisk eller egnet til dine kørevaner. Ligeledes, hvis du kører dagligt, vil du have behov for en bil med en god benzinøkonomi, eller hvis du har brug for en bil til ugentlige indkøbsture, kan en bil med et stort bagagerum være mest passende. Når du bruger internettet, kan du hurtigt og smertefrit finde den bil, der passer bedst til dine behov.

Nu hvor du har valgt en bil, er det vigtigt at undersøge dens historie. Sørg altid for, at den har en servicebog, da denne bog vil fortælle dig alt, hvad du skal vide om bilen i løbet af dens levetid.  Alle biler skal have en servicebog, og du skal insistere på at se den. Kig på kilometertælleren, og kontrollér pedalerne og rettet for tegn på slitage. Selv et utrænet øje kan spotte disse afslørende tegn på brug.

Stil spørgsmål, jo mere du ved, desto bedre, og bevar al e-mail-korrespondance. Sørg for at kigge på bilen, før du indgår en aftale, og gem al e-mail korrespondance og sælgerens liste. Du kan bruge disse til at kontrollere, om informationerne har været rigtige. Hvis det ikke er tilfældet, kan det være bedst at gå sin vej.

Det er altid bedst at prøvekøre bilen, da det er den bedste måde til at kontrollere bremserne eller bilens opførsel. Sørg for at medbringe forsikringspapirer og kørekort, og hvis du ikke er bilkyndig, bør du medbringe nogen, der er, ikke mindst fordi to hoveder er bedre end ét.

Bliv ikke afskrækket, hvis bilen har noglebuler og tegn på brug. Bilen kan være i fin mekanisk stand trods de kosmetiske skader. Disse er ofte nemme at reparere, og hvis bilruder er totalskadet, eller hvis tætningen er begyndt at smuldre, er det nemt at reparere, og så kan du køre af sted med et rigtigt godt fund. Som bekendt er viden magt, og internettet er en af det bedste videnressourcer, så brug det og god køretur!

?