Hvordan man skifter til vinterdæk

Date Added: October 29, 2010

Author: zulu

Mange mennesker springer over det at skifte til vinterdæk i den kolde tid, fordi de simpelthen ikke orker betale nogen for at skifte dem, og ikke selv kan finde ud af det.

Men her er der råd at hente, for du kan nemlig sagtens selv skifte dine dæk ved hjælp af simpelt værktøj og en donkraft. Her er hvordan du gør:

  1. Start med at parkere bilen med håndbremsen trukket, og bilen sat i gear.
  2. Boltene løsnes på hjulene (inden du hæver bilen med donkraften).
  3. Sæt donkraften ind under det første hjul, der skal skiftes. Donkraften skal sættes under de forstærkede steder på karosseriet.
  4. Skru alle boltene ud, og tag hjulet af.
  5. Sæt det nye dæk på navet. Er der en bil på ydersiden af dækket, skal den pege fremad når den er i toppen af en omdrejning.
  6. Spænd hjulet fast. Du spænder ved at spænde boltene parvis overfor hinanden, på den måde sikrer du at der ikke er skævhed.
  7. Sænk bilen og fortsæt med de andre hjul

Er du i tvivl om hvordan du skal gøre kan det af sikkerhedsmæssige årsager være en god ide at kontakte dit nærmeste dækcenter.

Uanset hvad, er der aldrig nogen undskyldningen for ikke at skifte. Du får nemlig et langt mere sikkert føre ved at benytte dæk, der er lavet og tilpasset årstiden og som er lavet til kørsel når det er kold og glat.