Tåringe som smykker

Date Added: January 9, 2013

Author: Werring

Mange traditionelle former for smykker er beregnet til at blive set, og gerne hurtigt. Det er f.eks. halskæder, armbånd og øreringe. Alle tre smykketyper er meget velkendte, og folk ser dem ofte ret hurtigt.

En form for smykke, som dog ikke har vundet så meget ind på det danske marked endnu, er tåringen. Tåringen er en type smykke, der ofte er udført i sølv, og sidder på en af de to midterste tæer, lige efter storetåen.

Som nævnt har denne type smykke ikke rigtig slået til på det danske marked i særlig stor grad. Måske fordi mange forbinder tåringen med svundne tider, såsom f.eks. hippietiden, med flower power, fri sex, udsluppet hår – og tåringe.

Men ude i andre dele af verden, primært sydøstasien, er tåringe mere normale, og ofte et meget anvendt smykke. I Indien bruges det af gifte kvinder til at signalere, at de er gifte. Og i Hollywood har tåringen fundet vej til en del prominente navne. F.eks. kan karakteren ”Phoebe” fra tv-serien ”Friends” ses gå med en tåring, og Jennifer Aniston har også gået med tåring i perioder. Så tåringen har indtaget dele af den vestlige verden, men er bare ikke rigtig slået til i Danmark på samme måde.

Tåringen blev tidligere anset for at være et beskyttelsessmykke. Dette byggede på, at tåringen former en cirkel, og dermed beskyttede bæreren imod magi, udnyttelse og negative kræfter, da cirkelformen havde disse beskyttende egenskaber. Dette blev så netop taget til sig af hippiebevægelsen, i dens forsøg på at skabe perfekte spirituelle forhold.

Tåringe udføres oftest i sølv, og er relativ simple. Dette er selvfølgelig baseret på, at tæerne er ret følsomme ift. stød og gnidninger, og derfor skal ringens design helst ikke være hæmmende eller generende for bæreren. Man kan dog sagtens få tåringe med sten og udskæringer, og tåringe er oftest meget smagfuldt udført.

Hvis man ønsker et ekstra pift til sit udseende, kan en tåring altså anbefales. De er rimelig diskrete, og guldsmedene rundt omkring er blevet så gode til at lave dem nu, at de fleste kan bære dem helt uden gener. Dermed er der altså mulighed for at udsmykke sig lidt mere, til de varme sommerdage.

Skulle man have fået lyst til at kigge på lidt tåringe, kan siden Werring Smykker varmt anbefales. Der er over tyve forskellige tåringe, og priserne er i den grad til at have med at gøre. Samtidig er alle tåringene udført i 925 sterling sølv.

?